VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

0c69b4bc-96a0-4547-9555-986b07cd4946

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Wat moet ik minimaal regelen aan verzekeringen als ik een stagiair laat ‘meewerken’?

do 01 feb 2024

​Als bedrijf dien je voordat er een stagiair aan de slag gaat, het volgende te regelen:


Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

​Zorg dat stagiairs zijn meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Als er personeel aanwezig is binnen het bedrijf en de verzekering is goed opgemaakt dan zijn stagiairs over het algemeen ook meeverzekerd als ondergeschikte. In dit geval zal het minimaal tijd kosten om het na te vragen aan de tussenpersoon en het bevestigd te krijgen.

Zzp'er met st​agiair

Als een zzp'er een stagiair laat meewerken, dan dient de zzp'er dit wel door te geven om de juiste dekking te hebben voor de stagiair. Dit geldt overigens ook als een zzp'er besluit om personeel in dienst te nemen en dus geen zzp'er meer te zijn. Dan dient de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven bijna altijd aangepast te worden.

Risico's verzekeren

Verder zijn er nog wel een aantal verzekeringen / risico's waarbij je een stagiair kan meeverzekeren of waarbij de stagiair is meeverzekerd: werknemersschadeverzekering of Wegam/Wegas (werkgeversaansprakelijkheid bestuurders motorrijtuigen), rechtsbijstand en collectieve ongevallen.

Meer weten?

Voor meer informatie en vragen hierover kun je contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org​ of 085 330 77 00. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.​​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief